Lørdag ble det meldt om to nye positive koronaprøver. En av de smittede er elev ved Rotnes skole.

Med de to nye prøvene som ble meldt på Nittedal kommunes hjemmeside lørdag, er det nå 61 nittedøler som er eller har vært smittet av koronaviruset. Denne uken er det totalt 5 personer som har fått påvist smitte.
Den ene av de som ble rapportert smittet lørdag er elev ved Rotnes skole. Så vidt nittedalsavisen.no har fått brakt på det rene lørdag kveld er dette første tilfelle der en elev ved en av bygdas skoler er smittet. Etter hva som opplyses, skal eleven muligens ha blitt smittet av et familiemedlem. Dette familiemedlemmer fikk tidligere denne uken påvist koronasmitte.

Omfattende testing
Det er et omfattende testprogram og smittesporingsarbeid som er i gang satt. Ut over lørdagskvelden var det en jevn strøm av medelever som ville la seg teste. Etter hva som blir opplyst skal rundt 50 personer ha bedt om å bli testet i løpet av ettermiddagen og kvelden. Dette har medført at kommunen har hatt stort behov for personell til å utføre testingen. Svaret på lørdagens testing vil ventelig foreligge enten søndag eller mandag.