En solid nedgang i rapportene om smitte kan kanskje gi oss håp om at vi kan se en slutt, i hvert fall i denne omgang? Den nærmeste tiden vil vise om nedgangen bare er et blaff eller noe som varer.

Av This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Den daglige oversikten fra kommunens smitteteam over nye smittede har de siste dagene vært mer gledelig å studere enn hva de var i begynnelsen av måneden.  Den siste uken har det vært en klart fallende tendens når det gjelder nye smittede.
11. november satte vi en ikke ønsket rekord, med hele syv nye smittede. Dagen etter sank tallet til seks, for så å falle til tre. Ser vi på denne uken, er vi nå nede på en ny smittet person både mandag og i dag, per tirsdag kl. 20. Totalt har nå 141 nittedøler vært smittet av korona.

Institusjonene smittefrie
Heldigvis har vi også i denne runden, i hvert foreløpig, klart å holde smitten unna bygdas to store helseinstitusjoner, Døli og Skytta. Det er ingen hemmelighet at det er kriseledelsens mareritt, at noen av beboerne på ett av de institusjonene blir smittet. Men takket være dyktige og dedikerte ansatte som tar smittevern på dypeste alvor, og kanskje en porsjon flaks, har man hittil klart å holde de nevnte institusjonene smittefrie. Som det er sagt mange ganger av kommunestyrets medlemmer, så har vi i Nittedal utrolig mange dyktige ansatte i helsetjenesten, som gjør en kjempejobb. Men de kan ikke gjøre alt alene. Nå er det opp til deg og meg om å gjøre vår innsats. Det viktigste vi kan gjøre, er å lytte til og følge de råd og anbefalinger som kommer fra kriseledelsen.