Det er tirsdag kveld fremdelers usikkert når det blir åpnet for trafikk igjen mellom Hakadal og Harestua. BaneNOR har antydet at linja kan bli åpnet ved 02.30-tiden onsdag morgen.

Det var ved 06.30-tiden mandag at det ble lagt ut melding om at et tre hadde falt over sporet på Gjøvikbanen mellom Jenserud og Stryken og hadde revet med seg en kjøreledning. Dette medførte at trafikken ble innstilt mellom Hakadal og Harestua. Senere på dagen ble strekningen rammet av flere tilfeller der de store og tunge snømengdene, som har lavet ned de siste dagene, hadde medført at trær hadde falt ned og revet med seg kjøreledning. Ifølge hva som ble opplyst fra BaneNORs folk på stedet var det vanskelige arbeidsforhold  da trær falt ned mens de jobbet på stedet.

Opprinnelig antydet mandag
BaneNOR meldte først at de regnet med å ha utbedret skadene i løpet av ettermiddagen/kvelden mandag. Dette viste seg å være vel optimistisk. Mandag kveld la BaneNOR ut melding om at oppdatering vil komme. Samtidig la VY ut på sin hjemmeside beskjed om at alle tog er innstilt mellom Hakadal og Harestua ut tirsdag. Ny beskjed vil, ifølge BaneNOR, bli lagt ut natt til onsdag 30.12. Dette betyr sannsynligvis at togtrafikken på strekningen neppe kommer i gang før torsdag morgen.