Ingen tvil omn at vi i Nittedal føler med vårt nabokommune Gjerdrum

Av This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Klokken 18 i dag gikk nittedøler i stort antall ut og ned til rv4 fra kulturhuset og bortover i retning Gjerdrum. Her ble det tent lys, lykter og fakler som lyser opp den mørke natta i en aksjon som nå har spredd seg over store deler av Romerike.
Bakgrunnen er selvfølgelig den tragiske hendelsen i Gjerdrum. I skrivende stund er syv av de ti savnede etter leirraset bekreftet omkommet. Ideen er å spre litt "lys og varme" og vise folk i Gjerdrum at vi bryr oss om dem og føler med dem.

Facebookaksjon
Det var tydelig at aksjonen vakte oppsikt. I den tiden Nittedalsavisens utsendte sto ved startstedet ved kulturhuset, var det tydelig at dette var noe de forbipasserende bilene ville ha med seg. De senket farten og kjørte rolig forbi mens lys og fakler ble plassert ut.
Ideen til å starte en lokal aksjon som ble lansert på facebook i går. Som initiativtakerne skriver på facebook er det kort vei fra Nittedal til Gjerdrum. De ville derfor vise folk i Gjerdrum hvor kort det er mellom de to kommunene når noe tragisk hender, og lanserte derfor ideen om å lage en vei med lys og fakler fra Nittedal i retning Gjerdrum.
Ideen fenget tydeligvis nittedølene som i stort antall søkte til riksveien og tente et lys for vår nabokommune.