Bygdas lengstlevende blandakor, Nittedal Bygdekor, har holdt det gående i 75 år. Det skal markeres med to jubileumskonserter søndag 26. april i Flammen.

Nittedal Bygdekor er et ektefødt barn av fredsvåren 1945. Oppstarten skjedde en marskveld mens landet fremdeles var okkupert. En sanginteressert vennegjeng møttes i mer eller mindre skjul i Hakadal for å dyrke sin interesse for seg. Vinteren. som senere viste seg å være den siste krigsvinteren, hadde vært hard. Men det lå en eim av forventning om noe bedre. For de som fulgte med på de forbudte radiosendingene fra London var det ihvertfall klart at de bare var et tidsspørsmål før de kunne kaste ut okkupantene.

Freden kommer og et sangkor blir født
Med freden kom opphevelsen av forsamlingsforbudet og de sanglade vennene kunne tre frem i lyset.
Under ledelse av dirigent Arne Stenberg ble Aaneby blandet kor stiftet. Koret besto i starten av rundt 20 mennesker. To år etterpå skiftet, sannsynligvis for å favne over et større område, navn til Hakadal Sangkor. Dette navnet hadde de frem til 1966 da de understreket at de var koret for hele Nittedal ved å ta sitt nåværende navn, Nittedal Bygdekor.

Glede seg til gjenhør
Under jubileumskonserten kan publikum glede seg til gjenhør med gamle, gode slagere med koret. I tillegg loves det spreke innslag fra de senere år. Her blir det rom for humor, nostalgi og tilbakeblikk. Noen fremtidsdrømmer blir det også plass til.
På konserten fremfører de med band, og fullt kor, mindre vokalgrupper og solister. Alt selvfølgelig under myndig overoppsyn av korets faste dirigent Anna K. Sandvik. Bandleder og pianist er Christian Stähler.
Så løp og kjøp billetter. De er allerede i salg via Flammens billettsystem. En lengre artikkel om koret kommer senere.

Følg Nittedalsavisen på facebook!