Hvorfor skal ikke Nittedal kunne stable på beina et ishockeylag? Mindre steder enn bygda vårt har klart det, så hvorfor ikke Nittedal?

Av This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Hvorfor skal Nittedal bare være kjent for skiløpere? Kanskje på tide at vi også blir kjent som hockeybygda Nittedal. Bare se til Halden, Moss, Kongsvinger og Narvik, hva har disse fire stedene til felles? De har et ishockeylag i en av de øverste divisjonene i Norge. Hvorfor skal ikke vi i Nittedal, med vår nærhet til Oslos hockeymiljø kunne klare det samme? Ishockeyspillere fra Nittedal har det vært flust av gjennom historien, tenk om de kunne spille på Nittedal Hockey? Kanskje var de slik de tenkte, kameratgjengen som tok seg en kopp kaffe og drodlet om hva som kunne vært fint å få til. Et eget styre bestående av Joar Hugaas, Steven Levine, Arthur Undseth, Stian Brekke og Lars Erik Refsahl. I tillegg har den gamle storspilleren Bård Sørlie og nåværende Vålerenga-spiller Daniel Sørvik sagt seg villig til å hjelpe til.
Resultatet ble et forslag til årsmøte i Nittedal IL om en egen ishockeyavdeling og ikke minst å få en egen isflate på Sentralidrettsanlegget på Bjertnes.

Egen isflate
Det å få få til et et ishockeylag, krever mye arbeid. Det enkleste var å få årsmøte i Nittedal IL (NIL) med på ideen. På årsmøte ble forslaget enstemmig vedtatt. Men det holder ikke med et enstemmig klubbvedtak. Skal man ha et ishockeylag, er første punkt å ha sin egen isflate. Det er rundt 30 år siden sist det var egen isflate, en rink, i Nittedal. Forbundet har laget en kalkyle som sier at det vil koste rundt fem millioner kroner å lage en isflate på 20x30 meter. En full bane, eller rink, måler 30x60 meter. I tillegg må man ha vant rundt banen. Det koster penger.
Men hjelp fra ishockeyfamilien var på vei. En klubb nede i Moss hadde noen vant de ikke trengte lenger. De ble kjørt opp til Bjertnes og satt opp. Heldigvis hadde de også en gruppe ildsjeler som tok seg av vanningen. Så nå er isflaten på plass. Riktignok naturis første omgang, noe som krever mye arbeid å vedlikeholde vinteren gjennom.

Ishall
Som man skjønner, en naturisbane er ikke ideell, Med de lunefulle vintre vi går i møte i årene som kommer kan det bli mang en utfordring å holde isflata i brukandes stand. Men en start er det, selv om drømmen til NILs nye ishockeygruppe er en kunstfrossen bane, for ikke å snakke om en egen ishall her i bygda. Så hvem vet, kanskje vi om noen år ser Nittedal spille mot Vålerenga, Stavanger Oilers og de andre storklubbene i Norge i "Bjertnes Arena"? Ballen, rettere sagt pucken, er hermed spilt over til kommunen. Men intill så skjer, så ligger isflata der nede på Bjertnes og bare venter på at ivrige spillere i alle aldre skal ta den i bruk.