Ikke alt er trist og nedstengt nå under koronaen. Bygdekinoen tar seg en tur til kulturhuset. Hele to filmer er det mulig å se, alt i smittevernfaglig utførelse.

Kjeder du deg i disse tider med vinterferie og det meste nedstengt? Da kan du tav en tur i kulturhuset og se film. Hele to filmer vises her, først "Operasjon Nordpolen - Svippen på eventyr" kl. 18.00 før det er tid for den norske storfilmen "Den største forbrytelsen" kl. 20.


Operasjon Nordpolen
Denne filmen har aldersgrense 6 år. Handlingen er som følger: Den arktiske reven Svippen tilbringer dagene sine med å sortere post for det arktiske postkontoret. Imidlertid lengter han i all hemmelighet etter å bli en Top Dog, en av selskapets verdsatte husky-kurerer. Når en uvanlig pakke dukker opp, bestemmer Svippen seg for å stjele en slede og levere pakken til sin mystiske destinasjon for å bevise sin dyktighet. Underveis snubler han uforvarende over et uhyggelig komplott som den utspekulerte Otto Von Walrus står bak. Det er opp til Svippen og hans skrullete gjeng med kompanjonger å sette en stopper for Ottos planer en gang for alle.
Kinokiosken åpner en time før forestilling for salg av popcorn og mineralvann.


Den største forbrytelsen
En omdiskutert film basert på Marte Michelets bok. 26. november 1942. Etter ordre fra den tyske okkupasjonsmakten blir en storstilt politiaksjon igangsatt over hele landet. I Oslo er over 300 politifolk, hirden og NS-medlemmer kalt inn for å bistå.
Over 100 drosjer er rekvirert til oppdraget. Jødiske kvinner, menn, barn og eldre skal arresteres og deporteres samme dag.
En måned tidligere hadde politiet i Oslo arrestert nesten alle jødiske menn over 15 år og samlet dem på Berg interneringsleir utenfor Tønsberg. Grytidlig om morgenen den 26. november, blir de vekket og kjørt vekk med tog i krøttervogner. Destinasjonen er kaia i Oslo. Jøder fra hele Norge er hentet og fraktet hit. Ved utstikker 1 ligger det tyske frakteskipet Donau klar for å ta imot den menneskelige lasten. I korte glimt gjenforenes menn og koner, fedre og barn, bestefedre og barnebarn, før de brutalt blir revet vekk fra hverandre igjen. Skrekkslagne og uvitende om sin skjebne tvinges de under dekk på det store lasteskipet. Donau forlater Oslo med totalt 529 norske jøder ombord. Endestasjonen er utryddelsesleiren Auschwitz.
Denne filmen har aldersgrense 12 år.
Også her blir det salg av popcorn og mineralvann før forestillingen.