Er du en flink kildesorterer som sorterer matavfallet i den grønne avfallsposen - og i tillegg merker posen med navn og telefonnummer - kan du glede deg til onsdag og første trekning i Roafs "poselotteri".

Onsdag 7. april er en aldri så liten merkedag i ROAFs historie. Da trekkes nemlig verdens første vinner av Poselotteriet, og den heldige får et gavekort fra KIWI på 5.000 kroner.
- Med Poselotteriet håper vi at alle blir inspirert til å bli flinkere til å kaste matavfallet sitt kun i den grønne posen. Matavfall som kastes i restavfallet er en kjempeutfordring for oss, men vi har stor tro på at dette kan få enda flere til å bli bevisste kildesorterere, sier kommunikasjonsdirektør Line Malmo i ROAF.
Godt over halvparten av matavfallet i ROAFs nedslagsfelt havner på feil sted – i restavfallsposen. Alt matavfall som blir kastet i grønn pose blir gjort om til biogass og biogjødsel. De fleste renovasjonsbilene til ROAF går i dag på biogass som er produsert av kundenes eget matavfall. Men potensialet er altså mye større, og med Poselotteriet håper kommunikasjonsdirektøren at trenden med feilkasting av matavfall skal snu.

Enkelt å være med
Roaf venter altså til over påsken med å trekke mars-vinneren av Poselotteriet. For å delta trenger du bare å skrive på navnet og telefonnummeret ditt med en solid sprittusj på den grønne posen. Hver eneste dag plukker vi ut poser som legges i månedspotten, og vi trekker en vinner av et gavekort på 5.000 kroner hver måned. Men det er flere overraskelser på lur, ifølge Line Malmo:
– I tillegg til de faste og månedlige trekningene, har vi tre ekstratrekninger i året, og her er premien gavekort på hele 10.000 kroner. Gavekortene kan forøvrig benyttes i alle KIWI-butikker.   
I tillegg til å skrive navn og nummer på den grønne posen, kan man også øke vinnersjansene sine ved å ta bilde av den grønne posen og poste det på Facebook og Instagram med emneknaggene @dittroaf og @poselotteriet. Man trenger ikke å la navn og nummer være synlig på bildet, med tanke på personvern. Dersom det er du som vinner, får Roaf tak i deg!
Skulle noen fra Nittedal bli trukket ut, lover vi i Nittedalsavisen å følge dette opp. Det samme vil selvfølgelig også gjelde hver eneste måned.

Dette er poselotteriet
Skriv navnet og telefonnummeret ditt på den grønne matavfallsposen. Husk å bruke en solid og svart sprittusj. OBS! Det kan lønne seg å skrive på posen før du begynner å bruke den. Bruk den grønne posen som vanlig – husk dobbel knute når den er full, og legg den i avfallsbeholderene din. Hver eneste grønne pose med matavfall kan bli et lodd i Poselotteriet, og du kan skrive navnet ditt på så mange poser du bare vil. For å være helt sikker på at nettopp din pose havner i «potten» som vi trekker fra gjør du følgende: Ta bilde av posen din og post bildet på Facebook eller Instagram med emneknaggene @dittroaf og @poselotteriet. Navn og nummer trenger ikke være synlig – Roaf finner tak i deg! Du kan også sende et bilde av posen til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. eller som en direktemelding på Facebook-siden. Her må navn og nummer gjerne være synlig.
Roaf trekker en vinner av et gavekort fra KIWI pålydende kr. 5.000,- hver måned, i tillegg til 3 ekstratrekninger av gavekort på hele 10.000 kroner i løpet av året. Dersom du vinner skjer det samme som hvis du vinner i lotto. En hyggelig ansatt hos Roaf ringer deg og overbringer det glade budskapet, og gavekortet blir sendt i posten.
Roaf gjør oppmerksom på at de tar stikkprøver, og poser som inneholder andre ting enn matavfall vil bli diskvalifisert fra Poselotteriet. Den som skriver navnet sitt på posen må være fylt 18 år. Poselotteriet er foreløpig kun for innbyggere i en ROAF-kommune: Lillestrøm, Nittedal, Gjerdrum, Lørenskog, Rælingen, Aurskog-Høland og Enebakk.