Ifjor måtte Rotnes skolekorps avlyse det tradisjonelle 17.mai-arrangementet de hvert år arrangerer på Rotnes. Også i år ser dette arrangementet ut til å bli tatt av koronaen.

Det ser ikke ut til å bli noe av det tradisjonelle 17.mai-arrangement på Rotnes i år heller. Dette betyr at Rotnes skolekorps taper store inntekter- inntekter de sårt trenger til driften.
Koronaen har gjort det vanskelig å drive korps. Alt av konserter, turer, konkurranser og sosiale aktiviteter har blitt avlyst. Selv øvelser har i store perioder vært vanskelig. Men korpset gir ikke opp, selv om det heller ikke i år ser det ut til at det blir noen tradisjonell feiring av nasjonaldagen på Rotnes. Det planlegges to store marsjeringsrunder på grunnlovsdagen.

Største inntektskilde
Det er ikke til å stikke under en stol, at det er dyrt å drifte et korps. Uniformer, noter, dirigenter osv. er ikke gratis. Nettopp derfor er den store folkefesten som korpset arrangerer på Rotnes hver 17.mai er kjærkommen inntektskilde. Ja det er faktisk korpsets viktigste inntektskilder. Det er blitt anslått at over 2000 mennesker besøker arrangementet i løpet av noen hektiske timer, og legger igjen atskillige tusen kroner kroner. Dette er inntekter som korpset kan bruke til driften. Derfor setter en avlysning også i år korpset i en økonomisk kattepine.

Satser på Spleis
Hva gjør så driftige korpsfolk når deres hovedinntektskilde forsvinner? Kunne det gjøre det samme som de gjorde i fjor?
Ifjor ble løsningen å bruke spleis.no, et nettsted der man kan samle inn penger til prosjekter man brenner for, i dette tilfellet Rotnes skolekorps. Fjorårets aksjon innbrakte hele 49.000 kroner, og hjalp korpset over kneika.
Nå håper de på samme givervilje i år også. Målet er det samme som ifjor, å samle inn 50.000. Så om du vil hjelpe korpset og sørge for at det, om enn  ikke i år, neste år blir mulig å samles 17.mai på Rotnes og høre korpsmusikk på den store dagen, gå inn på spleis.no. Søk opp Rotnes skolekorps og gi din skjerv.