Stadig flere nittedøler blir nå fullvaksinert mot korona. Men det betyr ikke at smitten ikke øker. Også onsdag ble det meldt om nye smittede av koronaviruset i Nittedal.

Onsdag ble det meldt inn tre nye smittede i Nittedal. Det betyr at det nå totalt er 817 personer bosatt i Nittedal kommune som har vært smittet med koronaviruset. Men om smitten fortsetter å øke, er den gode nyheten at stadig flere av oss blir vaksinerte. Hvis tempoet i vaksineringen fortsetter, er muligheten for at vi passerer 2000 fullvaksinerte her i Nittedal. Nå er det også flere vaksinedoser på vei, doser som er reservert for de som venter på sin andre dose.
Per onsdag kl. 14 var det totalt 6440 nittedøler som hadde fått sin første vaksinedose. Dette er er 12 flere enn dagen før. Av disse 6440, er det 1913 personer som er fullvaksinerte, det vil si fått dose nummer to. Det er en økning på 49 fullvaksinerte siden dagen før.

Prioriterer fullvaksinering
Det er tydelig at man nå prioriterer å få flere fullvaksinerte. I uke 21, som er siste uke i mai, får Nittedal rekordmange 948 vaksinedoser. Dette er doser som går til de som har fått sin første dose, men som mangler den andre dosen.
Kommuneoverlege Gudmund Myhren har tidligere denne uken opplyst at det i den aktuelle uken, uke 21, ikke vil bli utført vaksinering på andre enn de som venter på å få sin dose nummer to.

Får økning
Mye taler også for at den økte vaksineringen vil fortsette ut over sommeren. Onsdag gikk regjeringen ut med opplysninger om at Nittedal vil få en solid økning i vaksineleveransene utover sommeren. I juni vil dette innebære at vi vil få en økning på 60 prosent i forhold til hva som tidligere er opplyst. Disse tallene er ikke endelig, og det kan komme forandringer. Dette vil avhenge av i hvilken grad det blir forandringer i smittetrykket.

Smittekurve daglig smitte