Både testing og vaksinering foregår i et høyt tempo i Nittedal. Om det er det som er utslagsgivende for at vi har lave smittetall for tiden skal være usagt.

Nittedal har lave smittetall for tiden. Den siste uken har det blitt registrert 10 nye smittede her i byga. Denne uken har det hittil bare vært registrert ett nytt smittetilfelle. De to siste dagene har det ikke blitt meldt inn nye smittetilfeller til kommunens koronateam. Men det er på sin plass å minne om at pandemien ennå ikke er over, selv om det er lave smittetall. Det er tross alt 830 nittedøler som har fått påvist smitte siden de første tilfellene i mars ifjor.

Mange vaksinerte
Samtidig som antall nye smittetilfeller er lavt, er det høyt tempo både hva angår testing og vaksinasjon. De siste syv dagene har 589 innbyggere latt seg teste for korona, hvorav bare tre har fått påvist smitte.
De lave tallene for smitte kan ha sammenheng med at det er høyt tempo hva angår vaksinering. Torsdag var det totalt 7520 personer bosatt her i kommunen som hadde fått sin første dose. Av disse, har 4169 personer blitt fullvaksinerte, altså mottatt sin andre dose.
Antallet som får sin første dose vil øke markant i tiden som kommer. Ikke bare får Nittedal noen flere doser, men samtidig er det færre som skal ha sin andre dose. Den ledige kapasiteten vil bli benyttet til å øke antallet som får sin første dose.

Ser mulighetene for å lette på tiltak
Ordfører Inge Solli sier i en kommentar til de lave smittetallene,  at han er glad for at vi har klart å åpne nittedalssamfunnet litt uten at det har ført til lokale smitteutbrudd.
- Vi har fått en liten smak av det normale livet igjen, og jeg har tro på at vi klarer den siste delen av jobben sammen. Det er også veldig gledelig at det er nedgang i antall registrerte smittetilfeller i Oslo og andre nabokommuner, Vi må fortsatt begrense mobiliteten mellom Nittedal og nabokommunene, men jeg ser mulighetene for at vi gradvis kan lette på disse begrensningene også.