Høyt tempo i vaksineringen og lave smittetall, det er kombinasjoner vi gjerne liker å høre. Fortsetter dette, taler mye for at vi snart kan imøtese lettelser i smittevernstiltakene.

Tempoet i vaksineringen i Nittedal kan ingen klage på. Fredag klokken 14 hadde tett opp til hver tredje nittedøl fått sin første dose med koronavaksine, tall som kommer til å stige i ukene som kommer. I rene tall er det nå 7825 personer med registrert adresse i Nittedal som har fått sin første dose. Av disse 7825 personene, er det 5100 personer som er fullvaksinerte, altså fått dose nummer to med vaksine. Dette utgjør 21,03 prosent av befolkningen i Nittedal.

Økte vaksineleveranser
De neste ukene er det varslet rekordleveranser av vaksine til Nittedal. I uke 23 melder FHI at Nittedal vil få 1446 vaksinedoser, et antall som uka etter stiger til rekordhøye 1716 vaksinedoser.  Disse økte leveransene er stort sett tiltenkt de som venter på sin første vaksinedose. Dette skyldes at siden FHI økte intervallet mellom de to vaksinedosene fra seks til tolv uker, er det de neste ukene ingen som skal ha dose to  Kommunens koronateam regner med i løpet av juli vil alle over 18 år ha fått tilbud om  første dose.
Men ikke bare øker antall vaksinerte kraftig. Det er også lave smittetall. I går torsdag ble det ikke meldt inn nye smittede til kommunens koronateam. Men nå i sommervarmen, kan det være på sin plass å minne om det 837 personer hjemmehørende i Nittedal som har vært smittet av koronaviruset.