FHI bestemte mandag å endre intervallet mellom første og andre dose av koronavaksinen med øyeblikkelig virkning, noe som også får følger for Nittedal.

Av Atle Skift
Hittil har intervallet mellom første og andre dose vært på tolv uker. Mandag bestemte FHI å korte ned dette intervallet fra tolv til ni uker. Endringen trer i kraft med øyeblikkelig virkning. Som en følge av dette, har Nittedal kommune besluttet at de 724 som ble vaksinert i uke 20 og 22, får tilbud om ny time for sin andre dose. Den timen som de tidligere har fått tilsendt, er avlyst, og samtlige det gjelder vil motta en ny innkalling. Den nye timen vil bli tre uker tidligere enn den de fikk opplyst da de fikk sin første dose.
Grunnen til at det bare er de i uke 20 og 22 som får forandret sin time, er enkel. Det var ingen som fikk sin første vaksinedose i Nittedal i uke 21.
Dersom det nye tidspunktet ikke skulle passe, er det fullt mulig å få endret tidspunktet.

Lite smitte i helga
Det er ellers lite smitte i Nittedal for tiden. Den fryktede mulige oppblomstringen av koronasmitte man fryktet på grunn av det fine været, russefeiring og mer utefesting ser ikke ut til å ha slått til. Denne helga har vært nesten smittefri i Nittedal.
Søndag ble det rapportert om ett nytt tilfelle av koronasmitte her i Nittedal. Dermed er det totalt meldt om to nye smittede denne helga, mot fem nye smittetilfeller forrige helg. Med søndagens to tilfeller, er det 839 personer registrert bosatt i Nittedal som har vært rammet av koronasmitte.
Det meldes ellers om stort trykk både på vaksine- og teststasjonene. Forrige uke var det til sammen 534 personer som tok en tur innom kommunens teststasjon i Rådstua. Når det gjelder vaksinering, meldes det fra kommunen at det denne uken er 822 personer som skal få sin første vaksinedose, ett tall som stiger til 1296 neste uke.