Nå er det tørt i skog og mark på Romerike. Skogbrannfaren er nå så stor at Meteorologisk Institutt vurderer å starte med eget skogbrannvarsel over helgen.

Det er vært mye fint og varmt vær på Romerike denne måneden. Riktignok har det kommet noe styrtregn og regnbyger, men det monner så lite. Det er også spådd relativt lite nedbør den nærmeste tiden. Alt dette har medført at det nå er knusktørt i skog og mark. Meteorologisk Institutt vurderer derfor å starte med eget skogbrannvarsel. En avgjørelse om dette vil bli tatt i løpet av helga. Riktignok vil temperaturen synke litt den kommende uken, men i og med at det ikke er ventet de store nedbørtmengdene i tiden fremover, så vil skogbrannfaren bare øke.
Meteorologisk Institutt minner derfor om at det er generelt bålforbud overalt nå. Men de ber også folk som ferdes i skog og mark om å være ekstra forsiktige, og ikke kaste fra seg søppel som kan fungere som brennbart materiale. Det er nå så tørt at det skal lite til for å antenne skogbrann, heter det fra instituttet.