Pink Dirt må vel nesten være pønkens svar på Lasarus? Ihvertfall har de snart flere liv enn katta. Vi blir ihvertfall tydeligvis aldri kvitt dem.

av Pia Høiås
Det som startet på et gutterom i Bærum i 1978 er visst noe som aldri tar slutt. For mange er bandet regnet som de som ga ut Norges første pønksingel i 1979 - en begivenhet som ble behørig feiret da det var 40-års jubileum for utgivelsen i 2019. Etter det som ble kalt "jubileumskonserten" i 2019, uttalte Atle at nå, nå er det slutt. Vel, han gjorde visst et unntak for feiring av sin egen 60-årsdag. Men så var det dette med gamle sirkushester og lukten av sagmugg da? Kanskje Atle er inspirert av Aha, som vel har gjort det til industri å gjøre comeback?
Uansett, så er det nå klart for en ny runde med Pink Dirt. Det står noen konserter på tapeten, hvor mange er ikke klarlagt i skrivende stund. Men det hele starter ihvertfall i slutten av august, på "Grinebitern 2021" i Horten.
Så er det på'an igjen da, Atle?
- Jepp, ser sånn ut. Klart det er gøy at folk fremdeles vil ha oss på scenen, et helt liv etter at vi burde hatt vår "storhetstid".
- Er det ikke snart på tide å legge inn årene nå?
- Helt enig, det er på tide, og har vært det lenge. Men så er det dette med "bare en konsert til" da vet du. Det er en egen magi det å stå på scenen, en magi som er vanskelig å legge bort. Men ja, det er nok snart på tide å gi seg. Så jeg regner med at dette blir siste runde.
- Du har nå sagt de siste 20 årene at dette er siste runde. Hvorfor skal vi tro deg nå?
- Fordi helsa snart setter en mer eller mindre naturlig stopper. Helsa mi er ikke hva den aldri har vært, og jeg vet ikke hvordan den vil utvikle seg i årene som kommer. Men det er vanskelig å gi seg med det som på mange måter er mitt "livsverk", det man virkelig har fått til i livet sitt. Gøy at det fremdeles er interesse for bandet.
- Blir noen flere utgivelser da?
- Tja, vanskelig å si. Har jo planer om å dra gjengen i studio og få spilt inn noe nytt. Vi får se. Kanskje en CD-singel? Men ellers finnes jo alt vi har gitt ut på Spotify og alle andre strømmesiter.

Kan bli slitsomt for bassisten
Pink Dirt blir ikke alene fra Nittedal på denne festivalen. Bassist Harald spiller som kjent også i bandet The Oxydants. Det er kanskje å strekke det litt langt å kalle dette et "nittedalsband"? Men også dette bandet er hyra inn til å spille på Grinebitern. Så det kan bli en strevsom dag og kveld for herr Berge. Heldigvis er det noen timer mellom det at de to banda skal på scenen. Oxydants spiller jo også på Bygderock, som er uka før Grinebitern.