Etter en tid med lite eller ingen smitte her i bygda, har det de siste dagene blitt registrert fire nye smittetilfeller. Alle de fire hadde fått første vaksinedose.


Kommunens kriseledelse ser ingen grunn til å iverksette spesielle tiltak etter at det denne uken er meldt inn fire nye smittede med koronaviruset. Alle de fire, to tirsdag og to på mandag, hadde fått sin første vaksinedose. Leder av kommunens kriseledelse, fungerende ordfører Inge Solli, finner grunn til å minne om at koronavaksinen ikke gir hundre prosent beskyttelse mot smitte. Men er du vaksinert, får du mildere symptomer dersom du blir smittet. Kommunens vaksineteam opplyser at 91 prosent av de over 18 år i Nittedal nå har fått sin første dose. I tiden som kommer vil vaksinering her i Nittedal stort sett dreie seg om revaksinering av de som har fått en dose, altså sørge for at disse får sin andre dose og blir fullvaksinerte.

Har kontroll
Det er tillyst møte i kommunens kriseledelse i morgen, torsdag, men det ligger ingen dramatikk i dette. Kriseledelsen mener å ha god kontroll på smittesituasjonen, og vil derfor bare møtes for en statusoppdatering.
Når det gjelder de fire nye smittede denne uken, er det for tre av de fire smittede, kjent smittekilde. For de to tilfellene som ble rapportert inn mandag, har den ene trolig blitt blitt smittet på jobb i en av våre nabokommuner. For den andre er smittekilden foreløpig ukjent.
Begge de to tilfellene tirsdag, mener smittesporerne at en har blitt smittet innen egen familie, mens den andre trolig har blitt smittet i forbindelse med ferie i Norge. Totalt er 880 personer med registrert bostedsadresse i Nittedal vært smittet av koronaviruset siden de første tilfelle i mars 2020.