Hele bygda hadde gledet seg til å rocke inn avslutninga på og seieren over koronaviruset. Men slik gikk det ikke, og med tungt hjerte må de driftige arrangørene avlyse også i år.

Rett før klokken 19 ble det lagt ut en melding på facebook fra bygderock-gjengen om at de også i år dessverre må avlyse årets festival.
Bakgrunnen er selvfølgelig regjeringens beslutning om å utsette fase fire i gjenåpningsplanen etter korona-pandemien. Som det heter i facebookmeldingen, så går det ikke an å gjennomføre Bygderock med de koronareglene som per i dag gjelder.
Dette må rockegeneral Harald Berge redegjøre litt mer om.
- Ja vi har ikke kjangs. Vi håpa på trinn fire i gjenåpning. Vi makter ikke å gjennomføre på en forsvarlig måte som det er nå. Alle skal sitte flere kohorter. Det skal være servering ved bordene og vi må sjekke vaksinepass osv. Det blir for mye for lille oss. Og et Bygderock som blir feil.
For egen regning kan jo denne journalist legge til at sjarmen med Bygderock er jo et yrende folkeliv foran scenen, med kaukende folk som vil rocke i vei. På en rockefestival sitter man ikke pent og dannet ved bordene og klapper pent etter låtene.
Så vi får håpe koronaen er borte til neste år.