Esport er blitt utrolig populært, og nå har også Nittedal IL tatt denne sporsgrenen under sine vinger. NIT Riders er stedet for deg som vil drive esport, heter det fra en entusiastiske gjengen bak det nye laget.

Av This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Esport, sier du? Hva i huleste er det? Er det noe av det samme som Ravi synger om i "E-Oret"? For vi presenterer NIT Riders er det kanskje på sin plass å forklare litt om hva esport er for noe - vi som tilhører den litt eldre er kanskje ikke klar over hva dette er for noe.
Idretten e-sport er altså ikke en ny låt fra Ravi, men derimot videospill i en formalisert form for konkurranse eller prestasjonsutøvelse. All sportslig aktivitet som benytter datamaskiner og ofte datanettverk, som direkte regelgivende forutsetning for spillet som utøves gjelder som e-sport. Elektronisk sport involverer alltid mennesker, men kan også bestå av kun datamaskiner som direkte deltakere i spillet.

Startet i Asia
Tradisjonelt har elektronisk sport vært mest utbredt i organisert form i Asia. Siden tusenårsskiftet har populariteten for e-sport økt USA, Europa og Norge, og de norske spillmiljøer, med flere store konkurranser. Det arrangeres ofte turneringer og konkurranser over Internett eller i andre mindre datanettverk, på LAN-parties.
I 2017 kommer publikum av esports til å nå totalt rundt 385 millioner mennesker globalt.
E-sport har også blitt et tilbud som utdanningsprogram på studiespesialisering ved enkelte videregående skoler. Akademiet tilbyr e-sport som et tilbud ved flere av sine videregående skoler. Studieprogrammet tilbys ved Akademiet sine skoler i Kristiansand[ Oslo, Ålesund og Sandes. Det er en rekke andre skoler som tilbyr e-sport som toppidrett, som Gausdal vgs, Holmestrand vgs, Kuben vgs og Persbråten vgs. I Trondheim tilbyr Tiller videregående skole e-sport som toppidrett, men også som Idrettsfag. Det vil si at det er likestilt med andre idrettslinjer (fotball, håndball, ski, hopp, friidrett, osv).
Norges første offentlige esportssenter åpnet i Sarpsborg i 2018.

Nå også i Nittedal
Nå har også Nittedal fått sitt eget esportlag. NIT Riders er et nystartet esportlag under paraplyen til Nittedal IL. Laget er for alle fra 10 år og oppover.
Ifølge presseskrivet Nittedalsavisen har fått, ønsker de å være et inkluderende miljø hvor alle hilser, viser respekt og entusiasme og respekt for hverandre, uavhengig av prestasjoner. Oppstart er planlagt høsten 2021, men det er allerede nå mulig å melde sin interesse ved å sende This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Nittedalsavisen lover å følge opp det nye laget.