Det er tøft å utfordre det som av mange oppfattes som monopolisten på nyhetsfronten her i Nittedal. Skal vi klare det, er vi avhengig av din støtte.
I motsetning til vår konkurrent, er ikke Nittedalsavisen eid av et stort aviskonsern. Faktisk administreres hele avisbedriften fra et bittelite kjellerkontor i Hakadal. Men vi trives best alene, og ønsker ikke å bli en del av et stort konsern.
Det eneste punktet som gjør at vi gjerne skulle hatt et konsern i ryggen, er når det helder ressurser. Per i dag er vi en som jobber med dette på fulltid som journalist og redaktør. I tillegg hender det at vi klarer å overtale folk innimellom til å skrive litt for oss. Men det er klart, vi skulle gjerne hatt ressurser som tillot oss å ha en person til på fast basis til å levere stoff til avisa.

Vil utfordre
I Nittedal har det i årevis vært bare en avis, Varingen. Denne avisen har da hatt en monopolstilling, og har langt på vei kunnet sette dagsorden her i bygda.
Varingen har av mange blitt sett på som en snill, liten lokalavis. Den stryker kommunen og dens politiske ledelse med hårene, sørger for å ha et godt forhold til de som styre. Til gjengjeld for dette gode forholdet, få de også ofte tilgang til "go'bitene", det som rådhusledelsen vil skal komme ut, gjerne litt eksklusive saker som holdes igjen så Varingen får det først. Sånn er det å være utfordrer til den gamle monopolisten.

Det finnes en utfordrer
Ja, for det finnes jo en konkurrent, nemlig den avisen du nå er i ferd med å lese.
Nittedalsavisen ble etablert for 3 år siden, og har stort sett eksistert siden. Riktignok har vi hatt noen pauser innimellom, men nå er den etablert og med daglig oppdatering.
Stoffmessing dekker vi vel hele spekteret. Vi skriver om likt og ulikt, Her kan du finne artikler om at "ikke mere chips på Prix" til "AP mister ordfører'n" - kort sagt, vi satser på å skrive om det som skjer her i bygda. Det vi likevel satser mest på å dekke er bygdas politiske liv. Målet vårt er å bli ledende når det gjelder dekningen av bygdas politiske liv.
Som utfordrer prøver vi å være litt frekkere, litt mer tabloid. Om vi lykkes med det, får tiden vise.

Varingen trenger konkurranse
Mener du som oss at Nittedal trenger en konkurrent til Varingen? Nå kan du på en enkel måte støtte oss og bidra til at bygda får en nettavis som kan kikke makta litt i kortene. En nettavis som ikke er servil og smiler når makta sier at "sånn er det bare", men spør om hvorfor er det slik. En avis som ikke alltid følger spillereglene og "kommandolinjene, men en avis som følger med hva de gjør både nede på rådhuset og ellers rundt om i bygda.
Nittedalsavisen vil satse på å gi bygdas nummer 1 avis enda tøffere konkurranse utover våren. Men skal vi få til det, er vi avhengig av å utvide redaksjonen. Det koster penger. Vi er ikke eid av et stort mediekonsern eller har rike investorer i ryggen. Noen form for pressestøtte kan vi bare drømme om. Vi vil heller ikke selge reklameplass midt blant nyhetsjournalistikken og lure leserne til å tro at annonser er journalistikk.
Nittedalsavisen har hittil vært avhengig av skribenter som kan bruke sin fritid på dette. Men vi kan ikke basere oss på "snille mennesker" som kan bruke fritiden sin på dette.

Vi trenger din støtte
Om vi ikke har et stort konsern i ryggen, blir det å fri til deg kjære leser.
Det er tøft å utfordre bygdas i manges øyne ledende avis. Men vi har til tider klart det veldig bra. Veldig ofte er vi ute med nyheter før de andre avisene får tak i det. Noen ganger klarer vi også å være den som setter dagsorden på en sak. Vi opplever også at det avislesende publikum setter pris på at vi finnes. Daglig har vi i gjennomsnitt rundt 7000-8000 besøkende innom våre sider. Det betyr ikke at de leser alle artiklene, men de titter innom oss.
Vil du at det som oppfattes som bygdas ledende nyhetsformidler skal få konkurranse, da håper vi på din støtte.

Så enkelt er det å støtte oss
Våre eiere er en uavhengig og idealistisk forening, Forum for alternativ informasjon. Den enkleste måten å støtte oss på, er å melde deg inn som støttemedlem i foreningen. Støttemedlemskap koster kr. 200 for privatpersoner/500 for lag, foreninger og bedrifter, og er et engangsbeløp.
Slik gjør du det:
Du rett og slett betaler inn beløpet enten for privatpersoner eller foretak på konto 2280.50.22713 så er du medlem.
I løpet av kort tid vil det også bli mulig å støtte oss via både Vipps og grasrotandel. Info kommer senere.